Boomschors online bestellen

woensdag 27 augustus 2008

Minder onkruid dankzij boomschors?

Met relatief weinig werk kan u er ook voor zorgen dat u veel minder onkruid moet wieden.
Boomschors zorgt ervoor dat kiemen van onkruid moeilijker kunnen ontwikkelen. Het grote verschil met onkruidverdelgers en sproeistoffen is niet alleen dat deze sproeistoffen vol chemische troep zitten, maar boomschors op zich toont ook veel mooier aan en geeft de indruk dat uw tuin continue onderhouden wordt.


Er zijn echter een aantal soorten schors met specifieke kenmerken. De meeste populaire boomschors in zonder twijfel de "Epicea" of ook wel Naaldhoutschors of dennenschors genoemd. Dit is boomschors van de Pinus Epicea (sparren en lorken) en is afkomstig uit de Belgische Ardennen.

Dennenschors is de goedkoopste boomschors en gaat 2 à 3 jaar mee alvorens hij moet bijgevuld worden. De schors heeft een heel natuurlijk uitzicht. Bij een even dikke laag schors is hij even effeciënt tegen onkruid als de duurdere soorten. Het grote vershil zit echter in het feit dat deze soort dus sneller composteert.

De tweede soort is de pinus Sylvestris of Sylvesterschors. Deze boomschors is duurzamer dan dennenschors doordat het groter stukken zijn en dus bijgevolg slijtvaster. Gaat een jaar of 3-4 mee.

Een andere bekende soort - en de schors onder de schorsen - is de Pinus Maritima of ook wel franse boomschors. Deze schors kan in tegenstelling tot zijn naam, ook afkomstig zijn van Portugal. Dit doet echter geen afbraak in kwaliteit, in tegendeel zelfs. Een mooi roodbruine terracotta kleur geeft een decoratief effect en zorgt ervoor dat uw tuin en perken er fris verzorgd blijven zien. Gijs Vandersteegen