Boomschors online bestellen

woensdag 7 juli 2010

Geen onkruid meer met boomschors?

boomschorsTot hoeverre kunnen we onkruidvrij blijven met boomschors? De vraag wordt me vaak gesteld. Alles hangt in grote mate af van de voorbereiding en de ondergrond waar de schors op komt te liggen. We overlopen even een aantal belangrijke tips die u al op weg helpen om lang van het onkruid bevrijdt te blijven ;-)

  • Steeds bodem volledig onkruidvrij maken

  • Gebruik vervolgens worteldoek van minstens 100g/m²
    Lichtere kwaliteit in worteldoek verteert namelijk binnen een jaar of 2

  • De boomschors in een minimum dikte leggen van 7 à 10 cm

  • Gebruik GEEN houtsnippers, hakselhout,.. van containerparken!
    De kans is namelijk groot dat onkruidkiemen, schimmels en andere parasieten aanwezig zijn en wanneer u niets vermoedend deze tussen uw bloemen en beplanting plaatst, zou al uw moeite wel eens voor niets kunnen geweest zijn!


De soort boomschors die u gebruikt kan ook een rol spelen bij het voorkomen van onkruid. De franse boomschors is de betere soort maar is ook iets duurder in aankoop, echter wanneer u deze vergelijkt met de andere soorten zoals naaldhout schors of sylvester boomschors, dan is deze duurzamer en uiteindelijk beterkoop en u heeft in verhouding uiteindelijk veel minder werk.
Boomschors is hoe dan ook veel milieuvriendelijker dan onkruidverdelgers te gebruiken voor het bestrijden van uw onkruid.