Boomschors online bestellen

dinsdag 3 november 2009

Boomschors beschermt uw planten tegen vorst

Met de winter in het verschiet heeft u waarschijnlijk ook al de nodige voorzieningen getroffen om uw tuin op de winter voor te bereiden. Gevoelige planten worden dan vaak binnen gehalld in de veranda gezet voor een paar maanden maar wat met de planten die in de grond blijven staan? Kunnen we deze ook beschermen? Jazeker.

En wel met boomschors. Als u een laag boomschors aanbrengt die voldoende dik is (+/- 7 cm) zijn uw planten beschermt tegen vorst aan de grond.

De boomschors heeft doorheen het jaar dus een dubbele werking op het vlak van planten bescherming; in de zomer vorkomt de schors dat de bodem uitdroogt en in de winter blijft de grond beschermt tegen vorst en erosie door weer en wind. Het is zeker geen probleem als u boomschorsin de herfst of in de aanloop van de winter gaat aanbrengen, integendeel zelfs in het seizoen waarin iedereen actief wordt in de tuin (lente) willen de mensen allemaal tegelijk hun tuintje in orde krijgen met het gevolg dat de vraag piekt en langere wachttijden een simpel gevolg zijn.


Als u de tuin voorbereid voor de winter kan u zonder wachttijden uw boomschors bestellen bij menig leverancier. Er zijn verschillende bedrijven die zich toeleggen om boomschors van verschillende soorten aan huis te leveren. Tuingroep Vandersteegen is een bedrijf dat levert naar particulieren en heeft doorheen het hele jaar kwalitatief en vers product voorradig.

Geen opmerkingen: