vrijdag 15 maart 2013

Soorten boomschors voor in de tuinMet de lente in het verschiet komt vaak ook de noodzaak om tuin en terras onder handen te nemen. De "lenteschoonmaak" kan echter de komende jaren heel wat minder intensief zijn als u het slim aanpakt!

Voor uw tuinperken kan u in plaats van jaarlijks te sproeien, beter boomschors gebruiken. Sproeistoffen zijn in het algemeen schadelijk voor mens dier en milieu en komen vroeg of laat in het grondwater terecht. Niet echt een ecologische oplossing toch?

Boomschors komt van bomen. Bomen die - in eerste instantie - worden aangewend om gebruikt te worden in de hout- en nijverheidsindustrie (meubelindustrie). Van het hout maken ze dus planken, balken, enz.. maar de schors van die bomen is niet geschikt voor verwerking ervan tot bijvoorbeeld meubels. Wèl is boomschors een ideaal middel gebleken om aan te brengen in tuinperken en plantsoenen allerhande om zo de groei van onkruid tegen te gaan.

Tegenwoordig is boomschors een populaire bodembedekker die te verkrijgen is in verschillende kleuren en afmetingen. Enkele soorten zijn bijvoorbeeld; de Epicea schors, de Sylvester boomschors en de Franse schors ook wel Pinus Maritima genaamd. Bent u het onkruid dus beu? Gebruik dan boomschors voor minder tuinonderhoud de komende jaren en meer tuinplezier!

Geen opmerkingen: